Forskjell mellom versjoner av «Hva er mitt hjemmeområde»

(Litt merking med ansvar og kategorier m.m. Hvilke(n) gruppe(r) som skal ha ansvar for siden kan nok diskuteres.. Bør siden bytte navn?)
Linje 1: Linje 1:
Alle studenter og ansatte har et hjemmeområde for lagring av informasjon på en server. Navnene på serverne tilsvarer navn på stasjoner på Bergensbanen. For å finne ut hvilken server ditt hjemmeområde er på logger du på [https://bs.uib.no bs.uib.no] og sjekker hvilket "stasjonsnavn" som står under navnet ditt oppe i venstre hjørne på siden.
+
{{BRS}}
 +
 
 +
Alle studenter og ansatte har et hjemmeområde for lagring av informasjon på en server. Navnene på serverne tilsvarer navn på stasjoner på Bergensbanen. For å finne ut hvilken server ditt hjemmeområde er på, logger du på [https://bs.uib.no bs.uib.no] og sjekker hvilket "stasjonsnavn" som står under navnet ditt oppe i venstre hjørne på siden.
  
 
[[Image:HjemmeBS.png]]
 
[[Image:HjemmeBS.png]]
  
Du må vite "stasjonsnavnet" dersom du vil mappe opp hjemmeområdet ditt via en vpn-forbindelse. Når du logger på en UiB-maskin, windows eller linux, får du automatisk dette hjemmeområdet. NB! Noen ansatte har også et eget windows hjemmeområde. Ta kontakt med BRITA hvis du trenger stien til området og ikke vet det.
+
Du må vite "stasjonsnavnet" dersom du vil koble til hjemmeområdet ditt via en vpn-forbindelse. Når du logger på en [[Klientdriftede maskiner|klientdriftet]] UiB-maskin med Windows eller Linux, får du automatisk dette hjemmeområdet. NB! Noen ansatte har også et hjemmeområde på en Windows-tjenermaskin som ofte er satt opp som primært hjemmeområde. Ta kontakt med brukerstøtte hvis du trenger sti til hjemmeområde og ikke finner det.
 +
 
 +
 
 +
'''Se også:'''
 +
 
 +
[[Oppkobling mot hjemmeområde]]
 +
[[Lagring og backup]]
 +
 
 +
[[Kategori:Hjemmeområde]]

Revisjonen fra 1. mar. 2011 kl. 12:16


Alle studenter og ansatte har et hjemmeområde for lagring av informasjon på en server. Navnene på serverne tilsvarer navn på stasjoner på Bergensbanen. For å finne ut hvilken server ditt hjemmeområde er på, logger du på bs.uib.no og sjekker hvilket "stasjonsnavn" som står under navnet ditt oppe i venstre hjørne på siden.

HjemmeBS.png

Du må vite "stasjonsnavnet" dersom du vil koble til hjemmeområdet ditt via en vpn-forbindelse. Når du logger på en klientdriftet UiB-maskin med Windows eller Linux, får du automatisk dette hjemmeområdet. NB! Noen ansatte har også et hjemmeområde på en Windows-tjenermaskin som ofte er satt opp som primært hjemmeområde. Ta kontakt med brukerstøtte hvis du trenger sti til hjemmeområde og ikke finner det.


Se også:

Oppkobling mot hjemmeområde Lagring og backup