Forskjell mellom versjoner av «Eduroam»

Fra IT-hjelp UiB
(eduroam nøkkelring mac)
m
Linje 9: Linje 9:
  
 
== Installasjonsverktøy  ==
 
== Installasjonsverktøy  ==
'''Dersom en har problemer med eduroam for mac kan det være at en har liggende utgåtte sertifikater på maskinen. En kan da evt gå inn på nøkkelringen og velge sertifikater nede til venstre. Disse sertifikatene vil ha navn som nps- eller radius.uib.no ( Her er mer info om hvordan du sletter deler av nøkkelringen på mac https://it.uib.no/Mac_OS_X:_Hvordan_slette_n%C3%B8kler_p%C3%A5_N%C3%B8kkelringen/Keychain )'''
+
('''Dersom en har problemer med eduroam for mac kan det være at en har liggende utgåtte sertifikater på maskinen. En kan da evt gå inn på nøkkelringen og velge sertifikater nede til venstre. Disse sertifikatene vil ha navn som nps- eller radius.uib.no. Her er mer info om hvordan du sletter nøkler på nøkkelringen på en mac https://it.uib.no/Mac_OS_X:_Hvordan_slette_n%C3%B8kler_p%C3%A5_N%C3%B8kkelringen/Keychain )'''
 +
 
  
 
På web siden https://cat.eduroam.org/?idp=535 vil du finne konfigurasjonsverktøy for de fleste operativ systemer.
 
På web siden https://cat.eduroam.org/?idp=535 vil du finne konfigurasjonsverktøy for de fleste operativ systemer.

Revisjonen fra 31. aug. 2016 kl. 09:48


400x181 eduroam.jpg

Trådløsnettet eduroam (EDUcation ROAMing) er et internasjonalt samarbeid mellom forsknings- og utdanningsinstitusjoner for trådløst Internett. Eduroam gir trådløs tilgang til Internett både på egen institusjon og ved besøk hos andre eduroam-medlemmer.

Ansatte og studenter ved UiB har tilgang til eduroam både på UiB og en rekke andre universiteter og høyskoler i Norge og andre land. Gjester fra andre eduroam-institusjoner har tilgang til eduroam trådløst datanett på UiB. Pålogging skjer med vanlig brukerkonto fra egen institusjon. UiB-ere må legge til @ansatt.uib.no eller @student.uib.no etter brukernavnet. Gjester må bruke påloggings-data fra sin egne institusjon.

Installasjonsverktøy

(Dersom en har problemer med eduroam for mac kan det være at en har liggende utgåtte sertifikater på maskinen. En kan da evt gå inn på nøkkelringen og velge sertifikater nede til venstre. Disse sertifikatene vil ha navn som nps- eller radius.uib.no. Her er mer info om hvordan du sletter nøkler på nøkkelringen på en mac https://it.uib.no/Mac_OS_X:_Hvordan_slette_n%C3%B8kler_p%C3%A5_N%C3%B8kkelringen/Keychain )


På web siden https://cat.eduroam.org/?idp=535 vil du finne konfigurasjonsverktøy for de fleste operativ systemer.

Du kan scanne følgende qr-kode og få linken opp på din telefon eller nettbrett;

Eduroam-qr--code.png

Alternative bruksanvisninger:

Eksterne lenker: