Forskjell mellom versjoner av «ECLIPSE (reservoir simulator)»

Fra IT-hjelp UiB
Linje 6: Linje 6:
 
==Installasjon==
 
==Installasjon==
 
===Klientdriftet Windows-PC===
 
===Klientdriftet Windows-PC===
ECLIPSE er pakket og IT-Avdelingen kan installere programmet automatisk.  Opprett en sak på https://bs.uib.no/, eller ringe 555 84700 (for ansatte). Husk å oppgi [[maskinnavn]].
+
ECLIPSE er pakket og IT-Avdelingen kan installere programmet automatisk.  Opprett en sak på https://bs.uib.no/, eller ring 555 84700 (for ansatte). Husk å oppgi [[maskinnavn]].
  
 
Her kan du lese mer om [[Programvare for klientdriftede maskiner]]
 
Her kan du lese mer om [[Programvare for klientdriftede maskiner]]

Revisjonen fra 20. mar. 2013 kl. 15:16


Innkjøp

UiB har en akademisk avtale med Schlumberger

Installasjon

Klientdriftet Windows-PC

ECLIPSE er pakket og IT-Avdelingen kan installere programmet automatisk. Opprett en sak på https://bs.uib.no/, eller ring 555 84700 (for ansatte). Husk å oppgi maskinnavn.

Her kan du lese mer om Programvare for klientdriftede maskiner

Privat og student PC

NB! Du må være koblet til UiB med VPN når du skal kjøre ECLIPSE.
Program og installasjonsveiledning tilgjengelig via https://tjinfo.uib.no/program


Informasjon

ECLIPSE er en reservoarsimulator fra Schlumberger. Programmet er beregnet for beregning av strøm og produksjon av olje, gass og vann i et petroleumsreservoar, men brukes også i beslektete problem som simulering av lab-forsøk, CO2-lagring osv. Den er en av de markedsledende reservoarsimulatorene i bruk hos oljeselskaper. ECLIPSE er kjernen i en samling programmer ("ECLIPSE suite") som inkluderer selve reservorasimulatoren og en rekke pre- og post-prosesseringsprogremmer for å bygge en simuleringsmodell, og analysere resultatene etter kjøring.

ECLIPSE suite er tilgjengelig (på Windows og Linux) for alle studenter og ansatte ved UiB og assosierte selskaper. Programpakken kan installeres på egen PC.


En innføring i bruksområde og bruk finnes på http://folk.uib.no/fciop/lecture_notes.htm. Ved kjøring av programmet må PC være tilknyttet UiB-nett. Programmet kan også kjøres eksternt, via Vpn.

For tiden har UiB 172 lisenser for ECLIPSE, og varierende antall lisenser for hjelpeprogrammene (fra 1 for de minst brukte til 20 for de mest populære). Dette er flytende lisenser, d.v.s. maks. antall samtidige brukere)


I lisensavtalen inngår et krav om at programmet bare kan brukes til ikke-kommersielle formål. For UiB betyr dette at vi bruker programmet til forskning og undervisning, men kan ikke bruke ECLIPSE til konsulentoppdrag e.l.


Kontaktperson på UiB og mot Schlumberger er Øystein Pettersen (adresse over). Merk at "vanlige" brukere ikke har adgang til å ta direkte kontakt med Schlumberger support.