Forskjell mellom versjoner av «Digitale møter i Teams»

(Kalle inn til Teams-møte (fra Outlook))
(Kalle inn til Teams-møte (fra Outlook))
Linje 9: Linje 9:
 
[[fil:01teamsmøte.png|400px]]
 
[[fil:01teamsmøte.png|400px]]
  
Link til Teams-møtet vil bli satt inn i innkallingen (merket med '''2''' på bildet under). Deltakerne kan klikke på den for å delta i møtet med Teams-programmet (hvis de har det installert) eller en vanlig nettleser.
+
I innkallingen kommer det automatisk en link til møtet (merket med '''2''' på bildet under). Deltakerne klikker på den for å delta i møtet med Teams-programmet (hvis de har det installert) eller en vanlig nettleser.
  
 
[[fil:02teamsmøte.png|500px]]
 
[[fil:02teamsmøte.png|500px]]

Revisjonen fra 27. mar. 2020 kl. 10:44

Informasjon.gif Under utvikling! Denne siden er under utvikling og ble sist oppdatert 27.03.2020 av Edmmb . Artikkelen kan eksistere på engelsk. Se etter en språklenke i menyen til venstre.

Kalle inn til Teams-møte (fra Outlook)

Du oppretter møtet og sender innkallingen fra kalenderen i Outlook.

Velg "Nytt Teams-møte" på båndet. Ta med alle deltakerne i innkallingen.

Innkallingen er ellers som til et vanlig møte.

01teamsmøte.png

I innkallingen kommer det automatisk en link til møtet (merket med 2 på bildet under). Deltakerne klikker på den for å delta i møtet med Teams-programmet (hvis de har det installert) eller en vanlig nettleser.

02teamsmøte.png

Du kan bruke linken til møtealternativer' (merket 1 på bildet - hold nede CTRL mens du klikker på "møtealternativer") for å få opp innstillinger for møtet:

  • I møteinnstillingene velger "Hvem kan omgå lobbyen?". Hvis du velger "Alle" her, kan hvem som helst komme inn i møtet. Hvis du velger andre alternativer, må en av de som deltar i møtet "slippe inn" eventuelle eksterne deltakere. (Dette må man eventuelt passe på under møtet.)

Du velger også hvem som skal kunne presentere på møtet. De du velger her får rollen "Presenter". Men denne følger også noen andre rettigheter, bl.a. til å kaste ut andre møtedeltaker og dempe mikrofonene deres. (Se detaljert beskrivelse av rollenes rettigheter.) Det kan derfor være lurt å begrense mengden deltakere som skal presentere.
Husk å trykk "Lagre": 03teamsmøte.png

Hvis du vil invitere en større gruppe inn i møtet, trenger du ikke å invitere hver og en. Du kan kopiere linken til møtet og dele den i en felles-epost, i et Team e.l.:

  • Høyreklikk på teksten "Bli med i Microsoft Teams-møte" og velg "Kopier hyperkobling". Da får du tatt en kopi av linken som må brukes for å delta i møtet. Den skal settes inn i kunngjøringen om doktorgradsprøven:

04teamsmøte.png

  • Lenken du kopierte fra møteinnkallingen er veldig lang! Før den deles, kan det være lurt å erstatte den med en forkortet lenke, som du f.eks. kan lage på tinyurl.com.

  • Alle som bruker lenken vil få opp møtet i sin nettleser (eller Teams-program hvis de har det installert). Det er ikke noe krav om at man har UiB-konto eller Microsoft Office 365-konto. Dermed er doktorgradsprøven helt åpen.

Gjennomføre Teams-møtet

  • Klikk på linken for å delta i møtet. Første deltaker som går inn i møtet, starter møtet.
  • Hvis det er flere enn noen få deltakere, er det lurta at alle demper (muter) sine mikrofoner når de ikke skal snakke.
  • Gjør deg kjent med kontrollene i menyen (se bildet):

Teams-møtekontroller.png

  • Hvis du har valgt at bare du selv eller bare utvalgte deltakere skal kunne presentere, kan du endre dette under møtet. Du kan gi andre deltakere tilgang til å presentere ved å "forfremme" dem fra "Attendee" til "Presenter". Åpne listen over møtedeltakere, høyreklikk på den aktuelle deltakeren og velg status.

Teams-møteroller.png
"Presenters" kan bl.a. presentere (vise bilder fra sin maskin), og dempe mikrofonene til andre møtedeltakere.

Vær oppmerksom på!

  • Det vil være nyttig å ha chat-vinduet oppe så man kan se om det kommer inn spørsmål osv.
  • Det kan også være nyttig å se listen over møtedeltakere, bl.a. for å se at publikum har dempet sine mikrofoner. Hvis det kommer støy fra en av møtedeltakernes mikrofoner kan administrator høyreklikke på denne og velge å dempe mikrofonen.

Mer informasjon

Veiledninger til digitale møter: