Digital Undervisning/Ofte Stilte Spørsmål

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 29. nov. 2012 kl. 12:03 av Obr021 (diskusjon | bidrag) (La innn lenke til m2g)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Dette er en Q/A(Questions/Answers)-hjelpeside for prosjektet Digital Undervisning, der mange av de spørsmålene vi ofte får står besvart. Dersom du lurer på noe men, sjekk ut Digital Undervisning, eksternwebsiden eller send en e-post til dig@uib.no. Denne siden kan også redigeres om noen føler de har noe å tilføre.

Spørsmål og svar

Q: Har jeg lov å redigere denne siden?

A: Ja, dersom du føler noe mangler som du kan tilføre må du gjerne legge til egne Q/A. Husk å bruke samme formatering som de Q/A som allerede ligger her.


Q: Hvor finner jeg undervisningsvideoer?

A: De fagansvarlige legger ut lenken på Miside, denne lenken viser til forelesingsserveren.


Q: Hvilke formater brukes?

A: Per september 2012 brukes flash h264/.flv i avspilleren på player.uib.no. I tillegg blir det produsert separate filer for hver video i h264/.mp4-format, samt rene lydfiler i .mp3. De eldste lydfilene finnes bare i AAC/.m4a-format. Det er ikke sikkert at din avspiller spiller dette formatet, selv om det er begynt å bli veldig vanlig. Se denne artikkelen: http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Audio_Coding#Products_that_support_AAC for en ukomplett liste over støttede spillere.


Q: Hvor kan jeg spille av opptakene?

A: Opptakene kan spilles av hvor som helst så lenge du har internett.


Q: Av og til går videoene tregt og henger etter hvert, hvorfor det? Er det noe jeg kan gjøre?

A: Avspilleren laster videoen inn i minne. Dersom du har mange(eller "tunge") programmer oppe eller har en maskin med lite minne, kan maskinen slite med å spille av så lange videoklipp. Prøv å lukk noen programmer og restarte nettleseren.


Q: Er det mulig å se videoene på smarttelefonen min?

A: Ja, sjekk denne lenken: [1]