ChemDraw Professional

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 16. apr. 2020 kl. 13:03 av Ngfbh (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Innkjøp

MatNat fakultetet har sitelisens på ChemDraw Professional for Windows og Mac. Siste versjon er versjon 18. Versjon 16 er også tilgjengelig. Programmet het tidligere ChemBioDraw (versjon 13 og 14). Les mer om Sitelisensprogramvare

Installasjon

De tilgjengelige versjonene av programmet finnes via denne siden https://informatics.perkinelmer.com/sitesubscription/ Her er alle utdanningsinstitusjoner som har lisens på ChemDraw listet. Finn Universitetet i Bergen (et tips er å søke etter «Bergen» på siden):

ChemDrawUiB.JPG

Alle ansatte og studenter kan laste ned programmet. Bruk din UiB-adresse for å registrere deg. Bruk øverste lenke for å laste ned versjon 16 og nederste lenke for versjon 18 (eller 17). Etter versjon 17 er lisensieringen endret. Derfor er det to nedlastingssteder.

Privat og student PC versjon 16

Første gang du går inn på siden blir du bedt om å registrere deg som bruker hos Cambridge Soft. Da får du tilsendt serienummer (SERIAL NUMBER) for å aktivisere programmet. Du aktiviserer programmet etter at du har installert det og starter det:

ChemBio.JPG

Fyll inn navn og e-postadressen du brukte for å opprette konto hos Cambridgesoft (markert med blått i figuren). Skriv inn SERIAL NUMBER som du fikk tilsendt på epost. Aktiviseringsknappene blir så aktivert og du kan trykke den som passer deg best. Det enkleste er den som er ringet inn med rødt (Activate over Internet), da trenger du ikke aktiveringskode (Activation Code).

Privat og student PC versjon 18 (eller 17)

Du kommer her til en kombinert registrerings- og påloggingsside. Første gangen må du registrere deg. Det gjelder selv om du har registrert deg for versjon 16 eller tidligere versjoner. Fyll ut alle felter merket med *. Pass på å endre feltene «Country» og «State» slik bildet viser. NB! «Account ID» blir automatisk fylt inn og vil være unik for hver konto.

ChemDrawregistr.jpg

Når du har logget inn kommer du til en side med lenker til nedlastingssider for versjon 17 og 18. Under disse finner du installasjonsfiler for Windows og Mac, «Activation Code» og diverse dokumentasjon.

ChemDrawdownload.JPG

Klientdriftet Windows-PC versjon 18

Installeres via Software Center

Klientdriftet Windows-PC versjon 16

ChemDraw Professional er pakket og lastes ned via Windows Software Center.


I tillegg må en legge inn epostadressen på http://sitelicense.cambridgesoft.com/sitelicense.cfm?sid=2511
Deretter må man opprette en bruker hos CambridgeSoft for å få tilsendt serienummer (SERIAL NUMBER) for å aktivisere programmet.
NB! Bruk følgende format på e-postadressen brukernavn@uib.no

Informasjon

Produsent

http://www.perkinelmer.com

Leverandør

http://www.perkinelmer.com

Hva er ChemDraw og ChemBioDraw?

http://chembionews.cambridgesoft.com/