BluStar agent


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Hva er BluStar agent?

BluStar agent er et program som kjøres på din PC og kobler deg til Solidus køordningssystemet. Programmet finner man ved å gå til Start-menyen -> All programs -> Solidus eCare -> BluStar Agent.

Ikonet ser slik ut: Blustar.png

Pålogging

Det finnes flere måter å logge på BluStar-agenten, avhengig av om man skal bruke den sammen med et fysisk telefonappart eller ikke.

Kun bruke PC til samtalehåndtering

(Dette lar seg ikke gjøre dersom man ikke har en IP-telefon, med mindre det settes opp et dedikert telefonnummer til akkurat dette formålet. Om man har en digital kontortelefon (oftest av merke Ericsson), er nummeret uansett bundet opp til den fysiske telefonen.)

Forutsetter altså at man har et telefonnummer som er aktivert for IP-telefoni. Dersom telefonen din er tilkoblet en nettverkskabel (som er tykkere enn en telefonkabel og typisk vil være koblet til et nettverksuttak i veggen), har man en IP-telefon.

For IP-telefoner (typisk Astra 6753i) er «Extension Password» det samme som PIN-koden for det aktuelle telefonnummeret. Dersom man glemmer eller ikke har PIN-koden til den personlige kontortelefonen, kan denne resettes i SEBRA.

Når du logger deg inn i BluStar med et IP-telefonnummer blir du utlogget av den fysiske telefonen. «Password»- og «Login ID»- feltet vil bli fylt ut av seg selv uten mulighet til å endre dette. Dersom du logger deg på det fysiske telefonapparatet igjen, vil du bli utlogget av BluStar-agenten. Man blir ikke automatisk logget på telefonen igjen, med mindre man starter den på nytt.

Logge på BluStar og bruke fysisk telefonapparat til samtalehåndtering

Dette er aktuelt dersom man bare bruker BluStar-agenten av og til, gjerne på eget kontor el.l. Da kan det være mer praktisk å ha et fysisk telefonapparat man kan trykke på for å håndtere samtaler i BluStar-agenten.

  • Dersom man ikke har en IP-telefon, trenger man ikke å foreta seg noe spesielt ut over at man lar feltet for "Extension Password" stå tomt.
  • Dersom du har en IP-telefon, må du gjøre følgende første gang du starter programmet. Formålet er å unngå at man blir logget av telefonen hver gang man starter BluStar-agenten.
  1. Logg på BluStar-agenten med telefonnummer og PIN-kode. Man blir deretter logget av den fysiske telefonen.
  2. Klikk på det runde, blå headset-ikonet øverst til venstre og velg "Options".
  3. Gå til valget "Telephony" og ta vekk krysset for "Use Soft Phone". Klikk OK. Deretter jobber programmet litt og man får meldingen "Call Control Disabled" nederst.
  4. Logg deretter på det fysiske telefonapparatet med telefonnr og PIN-kode. Meldingen "Online" skal nå vises nederst i BluStar-agenten.

Når du logger deg av BluStar, trenger du ikke å foreta deg noe på selve telefonen.


Bruk av BluStar-agenten og Desktop Manager

Du kan lese mer om Blustar-programmet i denne veiledningen. Håndtering av samtaler og saksbehandling med skjermbilder.

Veiledning for Desktop Manager. Mange bruker fremdeles Desktop Manager, som er et eldre program som har mye av den samme funksjonaliteten som BluStar Agent.

Søke i katalogen (Directory) og ringe ut via BluStar agent

I BluStar Agent Klikk på headset-ikonet oppe til venstre og velg "options" i menyen, deretter "Telephony". Hak av for "Preview Number Before Dial" og trykk "OK". Når du heretter dobbeltklikker på et nummer etter å ha søkt i Directory vil du få opp et lite vindu med nummeret du ønsker å ringe. Bare trykk "Dial"-knappen så ringer du, enten nummeret er internt eller eksternt.


Solidus eCare

Solidus eCare er et callcenter-system for å organisere innkommende telefonsamtaler. Når man ringer et telefonnummer som håndteres av Solidus vil systemet sende innringer gjennom et forhåndsdefinert sett av regler (f eks menyvalg, talemeldinger osv) og deretter over til en saksbehandler eller i kø dersom ingen er ledige i øyeblikket. BluStar Agent er en del av programvaren som følger med dette systemet.


Se også: