Forskjell mellom versjoner av «ArcGIS»

(Ny side: {{Trenger gjennomgang}} == ArcGIS programvare ved UiB == UiB har en avtale for bruk av GIS-programvare som dekker alle universitetets ansatte og studenter. Geografiske informasjonsystemer...)
 
Linje 14: Linje 14:
 
[[Kategori:Linuxprogramvare]]
 
[[Kategori:Linuxprogramvare]]
 
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 +
[[Kategori:GIS-programvare]]

Revisjonen fra 26. jan. 2010 kl. 18:13


Viktig melding.gif Trenger gjennomgang Denne artikkelen trenger muligens oppdateringer og/eller endringer.

ArcGIS programvare ved UiB

UiB har en avtale for bruk av GIS-programvare som dekker alle universitetets ansatte og studenter. Geografiske informasjonsystemer (GIS) har anvendelse innenfor de fleste fagdisipliner der stedfestet informasjon skal analyseres. Avtalen er inngått med Geodata AS og dekker all programvare fra ESRI, som er verdensledende innen GIS.

Windows og flere Unix-plattformer kan bruke programvaren. ArcSDE og ArcIMS installeres også på server og driftes av databasegruppen til IT-avdelingen. Maskiner som driftes sentralt kan få en standardpakke installert ved henvendelse til sin brukerstøtte. Dersom en skal installere Arcgis på pc som skal brukes uten å være på nett må en bruke en usb-dongel (nøkkel) som en kan få låne ved henvendelse til IT-avdelingen. I disse tilfeller må programmet installeres manuelt. Ta kontakt med IT-avdelingen dersom en ønsker installasjon av Arcgis (https://bs.uib.no / tlf. (555) 84700).

Vi har også såkkalte engangs CD-er som varer i et år (hovedsaklig ment for studenter)

Avtalen inkluderer også rettigheter for brukere på UiB til å generere kart av N50-grunnlaget som kan publiseres på UiBs vevsider på serveren www.uib.no. Det understrekes at kart fra leverandør ikke skal kunne lastes ned fra UiBs vev. Publisering av kartdata på vev skal meldes til Ugland ITgroup.