Forskjell mellom versjoner av «ArcGIS»

m (interwiki lenke til den engelske siden)
m
 
(20 mellomliggende revisjoner av 5 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
 
[[en:ArcGIS]]
 
[[en:ArcGIS]]
== Produsent ==
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=72c41881a2b744d1b424f2f2b05297e0 All informasjon om ArcGis finner du nå i UiBhjelp.]
 
 
[http://www.esri.com/ ESRI]
 
 
 
==Leverandør==
 
 
[http://www.geodata.no/ Geodata AS]
 
 
 
== ArcGIS programvare ved UiB ==
 
 
 
UiB har en avtale for bruk av GIS-programvare som dekker alle universitetets ansatte og studenter. Geografiske informasjonsystemer (GIS) har anvendelse innenfor de fleste fagdisipliner der stedfestet informasjon skal analyseres. Avtalen er inngått med Geodata AS og dekker all programvare fra ESRI, som er verdensledende innen GIS.
 
 
 
 
 
Windows og flere Unix-plattformer kan bruke programvaren. ArcSDE og ArcIMS installeres også på server og driftes av databasegruppen til IT-avdelingen. Maskiner som driftes sentralt kan få en standardpakke installert ved henvendelse til sin brukerstøtte. Dersom en skal installere Arcgis på pc som skal brukes uten å være på nett må programmet installeres manuelt. I tillegg må det genereres en lisensfil for den maskin som skal ha dette installert (enkelte bruker fremdeles usb-dongler i disse tilfeller).
 
 
 
 
 
Ta kontakt med IT-avdelingen dersom en ønsker installasjon av Arcgis ([https://bs.uib.no/ https://bs.uib.no] / tlf. (555) 84700).
 
 
 
 
 
Dersom en trenger manuell installasjon for bruk uten internett må en i tillegg oppgi maskinens mac-adresse og hostname for at vi skal kunne generere lisensfil. Se mer informasjon i lenken under for denne type installasjon:
 
 
 
 
 
[[media:ArcgiskeylessW7.pdf‎|ArcgiskeylessW7.pdf‎]]
 
 
 
 
 
Vi har også såkalte engangs CD-er som varer i et år (hovedsaklig ment for studenter). CD kan hentes hos [[https://it.uib.no/Brukerst%C3%B8tte_for_studenter PC-vakten på SV]] eller på IT-avdelingen (Stein Rokkans hus, 4.etasje). Husk studentkort og gyldig semesterkort for å legitimere deg!
 
For å aktivisere Spatial Analyst Tool i installasjonen fra engangs-CDen følger du denne [http://webhelp.esri.com/arcgisdesktop/9.3/index.cfm?TopicName=Enabling_the_Spatial_Analyst_extension hjelpesiden]. Om nødvendig gå gjennom Desktop Administrator registration sekvensen en gang til og huket av det du trenger.
 
 
 
 
 
Avtalen inkluderer også rettigheter for brukere på UiB til å generere kart av N50-grunnlaget som kan publiseres på UiBs vevsider på serveren [http://www.uib.no/ www.uib.no]. Det understrekes at kart fra leverandør ikke skal kunne lastes ned fra UiBs vev. Publisering av kartdata på vev skal meldes til Ugland ITgroup.
 
 
 
{{BRA}}
 
 
 
[[Kategori:Linuxprogramvare]]
 
 
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
[[Kategori:GIS-programvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]
 

Nåværende revisjon fra 28. mai 2021 kl. 10:42