Forskjell mellom versjoner av «Administrative fellessystemer ved UiB»

(kopiert fra intranett skyggeportal (mangler noen lenker/vedlegg))
Linje 3: Linje 3:
  
  
Universitetet i Bergen bruker en del felles administrative program, som f.eks. økonomisystem og databaser over studenter og ansatte. Disse systemene er det begrenset tilgang til. En forutsetning for å få tilgang er bl.a. at man må ha [[Brukarkonto_for_tilsette|brukerkonto]] ved UiB. Det er normalt systemeier og IT-avdelingen som sammen styrer tilgangen til de felles administrative systemene. Tekniske årsaker i systemene gjør at IT-avdelingen kun kan støtte bruk av felles administrative systemer fra Windows-klienter.
+
Universitetet i Bergen bruker en del felles administrative program, som f.eks. økonomisystem og databaser over studenter og ansatte. Disse systemene er det begrenset tilgang til. En forutsetning for å få tilgang er bl.a. at man må ha [[Brukarkonto_for_tilsette|brukerkonto ved UiB]]. Det er normalt systemeier og IT-avdelingen som sammen styrer tilgangen til de felles administrative systemene. Tekniske årsaker i systemene gjør at IT-avdelingen kun kan støtte bruk av felles administrative systemer fra Windows-klienter.
  
  
Linje 11: Linje 11:
 
== Søknad om tilgang ==
 
== Søknad om tilgang ==
  
PAGA: Eget søknadsskjema brukes. [https://wikihost.uib.no/oka/index.php/Ledere Mer om tilgang til PagaWeb]
+
'''PAGA:''' Eget søknadsskjema brukes. [https://wikihost.uib.no/oka/index.php/Ledere Mer om tilgang til PagaWeb]
  
  
Linje 20: Linje 20:
 
Last ned søknadsskjema som:
 
Last ned søknadsskjema som:
  
* pdf (Åpnes i bl.a. Acrobat eller via plugin i nettleseren) eller
+
* [[Medium:Adm systemer.pdf|pdf (Åpnes i bl.a. Acrobat eller via plugin i nettleseren]]) eller
 
* odt (Åpnes i bl.a. OpenOffice, StarOffice eller MS Word med odf-støtte. Skjemaet kan fylles inn på skjermen før utskrift.)
 
* odt (Åpnes i bl.a. OpenOffice, StarOffice eller MS Word med odf-støtte. Skjemaet kan fylles inn på skjermen før utskrift.)
* rtf (Åpnes bl.a. i MS Word. Skjemaet kan fylles inn på skjermen før utskrift.)
+
 
  
  

Revisjonen fra 9. sep. 2013 kl. 14:12


Universitetet i Bergen bruker en del felles administrative program, som f.eks. økonomisystem og databaser over studenter og ansatte. Disse systemene er det begrenset tilgang til. En forutsetning for å få tilgang er bl.a. at man må ha brukerkonto ved UiB. Det er normalt systemeier og IT-avdelingen som sammen styrer tilgangen til de felles administrative systemene. Tekniske årsaker i systemene gjør at IT-avdelingen kun kan støtte bruk av felles administrative systemer fra Windows-klienter.


Oversikt over felles administrative systemer med leder for eieravdeling finnes i skjemaet (se under).


Søknad om tilgang

PAGA: Eget søknadsskjema brukes. Mer om tilgang til PagaWebAndre felles administrative systemer:

Last ned søknadsskjema som:


Om det søkes om tilgang til flere systemer, må et skjema sendes til hver eieravdeling.


FS: Signert taushetserklæring må også sendes for å få tilgang til FS. Har du problemer med å åpne denne, kan du laste den ned først eller åpne den fra uawiki.

Basware: Skjemaet "Basware - Rolleregister" må også legges ved. Dette finnes under skjema og maler hos Økonomiavdelingen eller via lenke på søknadsskjema for tilgang til administrative systemer.

IP-adressen kan for eksempel finnes på vevsiden http://tjinfo.uib.no/ipacc (nederst, med liten skrift, under streken: "Du bruker Internet-nummeret...").


Maskinnavn kan finnes slik:


  • Start - Support - Show Computerinfo
  • ved å høyreklikke ikonet "My Computer" på skrivebordet og velge "Properties"


Har du spørsmål om utfylling av skjemaet, kan du kontakte eieravdeling for aktuelt system eller IT-avdelingen på https://bs.uib.no / tlf (555) 84700.