Jeg vil bidra og PC-stuer ved HF: Forskjell mellom sider

Fra IThjelp
(Forskjell mellom sider)
(Oppdatert info om editoren wikEd)
 
 
Linje 1: Linje 1:
== Hvordan kan jeg bidra? ==
== PC-vakter ==


Ønsker du å bidra til at dette blir et mer nyttig nettsted, kan du oppdatere sider og opprette nye sider med informasjon om IT for UiB-brukere. Er du usikker på hva som bør endres eller hvordan, kan du også legge inn en kommentar på [[diskusjonssiden]] via lenken for dette øverst aktuell side. Da kan noen med relevant kunnskap ta oppfordringen.
PC-vaktene gir generell hjelp med bruk av PC-ene, programvare, skrivere, e-post (UiB sin webmail) osv., samt hjelp til å finne fram i Studentportalen/Mi Side. PC-vaktene har også ansvar for AV-utstyret Sydneshaugen skole og i HF-bygget.


Ikke vær redd for å redigere sider - alle UiB-ere kan redigere, og vi oppfordrer til at du bidrar med nyttig informasjon! Finn noe som kan forbedres, enten i innhold, grammatikk eller formatering, og fiks det!
* Rom 317, Sydneshaugen skole, mandag - fredag 08-18.
* Rom 303 i HF-bygget, mandag - fredag kl. 08-16.
E-post: [mailto:pcvakt.hf@uib.no ]


Du kan ikke ødelegge IT-hjelp på it.uib.no. Alt kan fikses eller forbedres senere. Så sett i gang, rediger en side og vær med på å gjøre dette til en god kilde for informasjon om [[Tjenester fra IT-avdelingen|IKT-tjenester]] ved Universitetet i Bergen!
== PC-stuer bachelor og årsstudier ==


== Gjør din første endring nå! ==
*  Sydneshaugen skole, rom 313, 314, 317 og 318. Tilgang med kort 08-22.
* HF-bygget rom 131 (Multimedialab). Kan brukes når det ikke er reservert for undervisning, tilgang med kort 10-18.
* Det er skrivere plassert utenfor rom 317 på Sydneshaugen skole. På HF-bygget er det skrivere utenfor rom 303 og i 1. etasje (inn til venstre fra hovedinngangen).


#Gå til [[Sandkassen]] og klikk lenken (oppe til høyre) for å redigere.
En må bruke studentkortet som nøkkelkort for å komme inn i rommene. Pålogging med brukernavn og passord PC-ene (tilsvarende som på Mi side).
#Skriv et eller annet, prøv gjerne ut noen av redigeringsknappene
#Klikk lagre siden for å lagre endringen din ...eller «forhåndsvisning» for å se hvordan de blir seende ut.


'''Tips for redigering:'''
Utskrift fra pc-stuene: med studentkortet via [PullPrint]
Ekstra funksjonalitet er tilgjengelig (via editoren WikEd) i følgende nettlesere:
- [[Firefox]], andre nettlesere fra [http://www.mozilla.org Mozilla], [http://www.apple.com/safari/ Safari] og [http://www.google.com/chrome Chrome].
Dette må slås på via dine personlige innstillinger øverst -> skillearket Tilleggsfunksjoner.


Finner du en side som du mener du kan forbedre, klikk på skillearket for å '''redigere''' oppe til høyre. Finnes ikke en passende side for det du vil bidra med, kan du skrive inn ønsket sidenavn i søkefeltet og trykke enter. Du vil da få mulighet til å opprette siden. Du må logge inn med ditt brukernavn og passord ved UiB for å få lov til å opprette nye sider eller endre eksisterende sider.
==  PC-stuer mastergrad ==


Forslag til forbedringer kan du legge inn via lenken for '''diskusjon''' på hver enkelt side. Det går også an å kontakte noen som har opprettet en annen relevant side. Hver side har egen side for diskusjon av innholdet på siden. Historien med hvem, hva og når for alle endringer er også tilgjengelig for hver side.
* Rom 303, HF-bygget.
* Rom 315, Sydneshaugen skole.


Selve redigeringen av en side er også ganske lett. Du kan skrive innhold som ren tekst. Men legg merke til at du trenger en helt åpen linje for ett enkelt linjeskift. For tekstformatering brukes noen spesielle koder som kan minne om [[html]] (som brukes i "vanlige" vevsider), men er enklere. Disse kodene trenger man ikke lære utenat, da knapperaden over redigeringsvinduet inneholder det man vanligvis trenger. Mer avanserte wiki-brukere kan i tillegg bruke blant annet html og [[CSS]], men wikien har eget UiB-oppsett for utseende, som normalt ikke bør fravikes. Det er også lenke for [[Hjelp:Hjelp|hjelp til endring]] nederst i endringsmodus. Retter du skrivefeil, endrer tekstformatering eller lignende, kan du hake av for ''Mindre endring'' før du lagrer.
Surfe-PCer for bruk på UiB sine sider


'''Ser du noe som mangler eller kunne vært forbedret? Ikke vær redd for å foreslå eller gjøre endringer. Det er lett å endre tilbake om det skulle bli feil.'''
Fakultetet har PC-ar for oppslag på Studentportalen, registrering, e-post og anna informasjonshenting frå UiB sine nettsider. Her kan du ikkj skrive ut dokument. Disse maskinene krever ikke pålogging. Du finner de på følgende stedar:


{{ADM}}
* I foajeen i Sydneshaugen skole ved inngang B/E, 1.etg
* Ved foajeen i Sydnesplassen 12/13
* I kantinen på Griegakademiet


[[Kategori:Hjelpesider]]
Tilkopling av privat PC 
[[Kategori:IT-hjelp]]
De fleste vrimleområder for studenter har sendere for trådløs oppkopling med WLAN 802.11b/g.
 
I tillegg har enkelte lesesaler og pc-stuer veggkontakt for tilkopling av privat pc. Ta kontakt med en av pc-vaktene for nærmere informasjon.

Sideversjonen fra 11. mai 2010 kl. 06:53

PC-vakter

PC-vaktene gir generell hjelp med bruk av PC-ene, programvare, skrivere, e-post (UiB sin webmail) osv., samt hjelp til å finne fram i Studentportalen/Mi Side. PC-vaktene har også ansvar for AV-utstyret på Sydneshaugen skole og i HF-bygget.

  • Rom 317, Sydneshaugen skole, mandag - fredag 08-18.
  • Rom 303 i HF-bygget, mandag - fredag kl. 08-16.

E-post: [1]

PC-stuer bachelor og årsstudier

  • Sydneshaugen skole, rom 313, 314, 317 og 318. Tilgang med kort 08-22.
  • HF-bygget rom 131 (Multimedialab). Kan brukes når det ikke er reservert for undervisning, tilgang med kort 10-18.
  • Det er skrivere plassert utenfor rom 317 på Sydneshaugen skole. På HF-bygget er det skrivere utenfor rom 303 og i 1. etasje (inn til venstre fra hovedinngangen).

En må bruke studentkortet som nøkkelkort for å komme inn i rommene. Pålogging med brukernavn og passord på PC-ene (tilsvarende som på Mi side).

Utskrift fra pc-stuene: med studentkortet via [PullPrint]

PC-stuer mastergrad

  • Rom 303, HF-bygget.
  • Rom 315, Sydneshaugen skole.

Surfe-PCer for bruk på UiB sine sider

Fakultetet har PC-ar for oppslag på Studentportalen, registrering, e-post og anna informasjonshenting frå UiB sine nettsider. Her kan du ikkj skrive ut dokument. Disse maskinene krever ikke pålogging. Du finner de på følgende stedar:

  • I foajeen i Sydneshaugen skole ved inngang B/E, 1.etg
  • Ved foajeen i Sydnesplassen 12/13
  • I kantinen på Griegakademiet

Tilkopling av privat PC De fleste vrimleområder for studenter har sendere for trådløs oppkopling med WLAN 802.11b/g.

I tillegg har enkelte lesesaler og pc-stuer veggkontakt for tilkopling av privat pc. Ta kontakt med en av pc-vaktene for nærmere informasjon.