Difference between revisions of "Log in problems"

(Removing categories that have no meaning.)
 
(9 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 1: Line 1:
[[no:Påloggingsproblemer]]
+
#REDIRECT [[Log on problems]]
[[en:Log in problems]]
 
Dersom du har problemer med å logge på maskiner kan det skyldes mange ulike problemer. Det vanligste er at man ikke har byttet passord i tide, og dermed er blitt utestengt, eller at maskinen ikke er tilkoblet nettet (for stasjonære maskiner). Under finner du en liste med potensielle løsninger på problemet.
 
  
==Mulige løsninger:==
 
*Har du [[Brukerkonto/tilgang til IT-tjenestene|gyldig konto]]? Konto kan opprettes på [http://sebra.uib.no SEBRA]
 
*Trenger du [[Glemt passord|nytt passord]]?
 
*Har du valgt rett domene? Studenter skal bruke STUDENT, mens ansatte logger på UIB.
 
  
Slik skal det se ut på Windows 7:
+
[[Category:Windows]]
 
+
[[Category:Windows]]
[[Image:ansatt2.png‎]]
 
[[Image:student2.png‎]]
 
 
 
 
 
Windows XP skal det se slik ut:
 
 
 
[[Image:Paalogging_Student.jpg‎]]
 
*Sjekk at Caps Lock ikke er på (noen ganger kan det være feil på selve tastaturet. Prøv å skrive passordet i brukernavn-feltet og se om det er riktig der)
 
*Sjekk at nettverkskabelen er koblet i både vegguttak og maskinen, og at det lyser grønt eller oransje der den er koblet i maskinen
 
[[Image:300x400_NettKontakt.JPG‎]][[Image:300x400_NettKontaktPC.JPG‎]]
 
*Forsøk en omstart på maskinen
 
*Det kan også være interessant å se om andre klarer å logge seg på PC-en du har problemer med, eventuelt se om du klarer å logge deg på en annen PC.
 
 
 
 
 
'''Klientdriftede bærbare eller unmanaged-maskiner:'''
 
 
 
Dersom det gjelder innlogging med brukeren 'install' på bærbare eller unmanaged-maskiner må 'log on to' være satt til: MASKINNAVN (this computer) på maskiner med Windows XP. På maskiner med Windows 7 har du to alternativer. Det første alternativet (som du kan se på bildet under) er at du kan skrive inn MASKINNAVN\install (eks: TEST009191\install).
 
 
 
[[Image:install1.png‎]]
 
 
 
Det andre alternativet, som er litt lettere å skrive inn, er ".\install". Punktumet peker til "denne" maskinen, og erstatter dermed maskinnavnet i feltet for brukernavnet. Da vil det stå under feltene for brukernavn og passord "log on to: MASKINNAVN", slik som på bildet under.
 
 
 
[[Image:install2.png‎]]
 
 
 
Dersom du ikke lenger husker passordet til install-kontoen din, kan du få det resatt. Ta kontakt med BRITA på 84700. For at vi skal kunne resette passordet ditt, må du være tilkoblet UiB-nettet med kabel. Maskinen krever deretter en omstart (mens den fremdeles er tilkoblet med kabel) for å få registrert hos maskinen. Det nye passordet vil du få oppgitt av saksbehandleren i BRITA, og dette passordet må endres første gangen du logger på.
 
 
 
== Rapportere feil ==
 
*Meld inn en sak i [http://bs.uib.no IssueTracker]
 
*Studenter anbefales å først kontakte [http://studentportal.uib.no/?mode=show_page&link_id=770&toplink_id=571 PC-vakten ved sitt fakultet].
 
*Ansatte kan eventuelt ringe BRITA (555 84700).
 
 
 
[[Category:Under development]]
 
 
 
[[Category:Under development]]
 

Latest revision as of 15:34, 9 March 2017

Redirect to: