Zotero database i lokal katalog

Fra IThjelp


Viktig melding.gif Ikke oppdatert Denne siden er ikke oppdatert på lang tid, og kan inneholde utdatert informasjon eller feil. Oppdatert informasjon og brukerveiledninger for IT-tjenestene finnes i UiBhjelp (https://hjelp.uib.no).

Zotero kan skape krøll ved synkronisering av datafilene til hjemmeområdet på en bærbar klientmaskin med Windows 7 og offline files.

Fremtidens løsning

Zotero kommer snart med versjon 3.0, også kjent som Zotero Standalone. Da vil det være mulig å synkronisere dataene for Zotero direkte mot Zotero sine servere, uten at de legger seg i Firefox sin profilkatalog.

En mer nærliggende løsning

Zotero kan enkelt settes opp til å lagre datafilene sine utenfor Firefox sin profilkatalog. I vårt tilfelle er ikke dette spesielt hjelpsomt hvis vi ikke sørger for å flytte datalageret bort fra det området som synkroniseres v.h.a. offline files. Zotero kan selv sørge synkronisering av referansebiblioteket. Du kan lese om dette her.

Et nærliggende forslag for dataområde for Zotero vil da være D:\Settings\Zotero eller C:\Temp\Zotero. Dette gjør man ved å gå inn i innstillingene for Zotero. Åpne Zotero-panelet, og velg Preferences... fra menyen under tannhjulet.

ZoteroPreferences.png

Videre fremgangsmåte er beskrevet på Zotero sin hjemmeside.

Husk at filer under C:\Temp og på D:-disken ikke er beskyttet mot innsyn fra andre brukere av datamaskinen.