Trådløst nett på Android

Fra IThjelp
BLIR SLETTET! Denne artikkelen er markert som klar for å bli slettet. Enten er innholdet feil, eller ikke lenger aktuelt. Slettede artikler vil kunne hentes fram igjen om nødvendig. Artikkelen blir slettet etter en viss tid. Ønsker du å videreføre artikkelen, fjern {{Slettes}} fra artikkelen og oppdater innholdet.

Litt generell info om emnet

Andriod kan sende datatraffikk over GSM/GPRS eller WiFi.

Strømsparing og synkronisering

For å spare strøm vil ofte Android slå av trådløst nett (WiFi) når skjermen er låst. Eventuell datatrafikk, for eksempel synkronisering mot Exchange, vil da gå over mobilnettet, og det koster penger. Det kan bli mye penger, spesielt hvis du er i utlandet.

I slike tilfeller kan kan det være interesant at mobilen alltid er koblet til trådløst nett, selv om den bruker mer strøm.

Trådløs alltid på på XPERIA

Som eksempel på hvordan man stiller inn dette vil jeg bruke oppsettet for min XPERIA Mini Pro. Denne er ikke på UiB sin liste over anbefalte telefoner. Andre telefoner med Android vil ha tilsvarende valg.

På min SonyEricsson XPERIA U20i måtte jeg gå inn på

Innstillinger => Trådløst og nettverk => Trådløsinnstillinger

Det stod ikke noe om strømparing der, men ved å klikke på menyknappen (den med de fire rutene på), og på menyikonet 'Avansert', fikk jeg opp noe som heter 'Soveinnstillinger for trådløse nett'.

altså, fra menyen 'Trådløsinstillinger'

Meny-knapp => Avansert => Soveinnstillinger for trådløse nett => Aldri

Så er trådløst alltid på.

Husk å lade mobilen oftere.