Policy for tilkobling av utstyr på nett

Fra IThjelp

Informasjon.gif Autoritativ informasjon! Denne siden inneholder informasjon som er autoritativ og vedlikeholdes av IT-avdelingen.

Denne siden inneholder policy for utstyr som skal på nett, men som ikke er driftet av IT-avdelingen.


Hvilket utstyr kan /kan ikke kobles til UiB sitt kablet nettverk?

Trådløse enheter

Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å koble trådløse enheter eller andre aksesspunkter til UiB sine nettverk. Trådløse enheter vil også ofte skape mye støy for de trådløse tjenestene eduroam og UiB-guest og forårsaker ustabil dekning. Eksempler på slikt utstyr er: Apple Time Capsule, ruter, switsj

Du kan lese mer om eduroam og UiB-guest her:

Nettutstyr.png

Klientdrift / egen drift

IT-avdelingen tilbyr klientdrift med Windows 7/10, Ubuntu 12.04 Linux og Macintosh OS X 10.8. Klientdrift betyr bl.a. at maskinen er satt opp av IT-avdelingen og at oppdateringer skjer automatisk. Maskiner som er satt opp av IT-avdelingen vil få en fast tilkobling direkte til kablet nettverk (fast IP-adresse) og vil automatisk få tilgang til blant annet hjemmekatalog, e-post og skrivere.

Maskiner som ikke er satt opp av IT-avdelingen kan få tilgang til kablet nettverk, men må i tillegg sette opp en VPN kobling. Dette gjelder både private maskiner og maskiner som eies av UiB så lenge de ikke bruker IT-avdelingens klientdriftsopplegg.

Du kan lese mer om klientdrift og VPN her: