Oppsett av HTC Android mobiltelefoner mot Exchange

Fra ithjelp
Hopp til: navigasjon, søk

Last ned denne brukerveiledningen som PDF-dokument.

Forord

Denne bruksanvisningen er kun ment som selvhjelp for brukere av disse mobiltelefonmodellene.

Ved eventuelle feil eller problemer med mobiltelefonen kan IT-avdelingen bistå med enkel feilsøking, full tilbakestilling av apparatet til fabrikkinnstillinger ("hardware reset") og eventuelt sende apparatet til service hvis det er konstatert maskinfeil. Ved serviceinnlevering kan IT-avdelingen ikke tilby lånetelefon av samme type.

IT-avdelingen gir ikke hjelp med installasjon, konfigurasjon eller bruk av telefonene ut over det som er nevnt her.

Kort om telefonene

Telefonene bruker Android-systemet, som bl.a. gir mulighet for mange nedlastbare programmer (apps) for ulike formål.

Telefonene har innebygget støtte for Exchange epost- og kalendertjeneste som kan brukes av UiBs Outlook-brukere. Telefonene kan også synkroniseres mot UiBs Unix-mail, diverse sosiale nettverk og andre tjenester.

Hvordan bestille telefonen

Telefonen bestilles på vanlig måte med bestillingsskjema for mobiltelefon, se bestilling av mobiltelefon.

IT-avdelingen sørger for at telefonen har siste versjon av programvare og leverer den ut til brukeren, som selv konfigurerer telefonen i henhold til denne bruksanvisningen.

Hvordan sette opp telefonen (inkludert tilkobling til mot Exchange for å synkronisere e-post og kalender)

1. Sett inn SIM-kortet (hvis det ikke er gjort).
  2. Slå på telefonen
  3. Tast inn PIN-koden for SIM-kortet. Avslutt med å trykke den grønne "OK"-tasten på skjermen. (Hvis du har hatt en annen telefon før, er koden den samme som tidligere. Hvis både telefon og abonnement er nytt, skal du ha fått opplyst eller utlevert en PIN-kode sammen med telefonen.)
  4. Vent litt
  5. Du får melding om å velge nettverk ("Select your carrier"). Velg "NetCom Norway". Trykk "Next".
  6. Velg hvilket språk du vil ha menyer og tekster på. Klikk på markering for ønsket språk og tastatur, og deretter "Next".
    Wildfire-oppsett-språkvalg.png
  7. Telefonen gjennomgår en interaktiv demonstrasjon av skjermtastaturet. Gjennomfør denne hvis du ikke har erfaring med skjermtastatur fra før!
    Wildfire-oppsett-skjermtastatur.png
  8. "Internett-tilkobling". Du må ikke koble telefonen til trådløst nettverk nå! Det vil skape problem for seinere tilkobling til Exchange. Hopp over ved å velge "Neste":
    Wildfire-oppsett-internett.png
    Du kan eventuelt sette opp trådløst nettverk seinere (se under).
  9. Svar på om du vil aktivere "Google-plassering" og gå videre ved å trykke "Neste":
    Wildfire-oppsett-googleplassering.png
  10. I neste skjerm "Sett opp kontoer" velger du "Microsoft Exchange ActiveSync" for å konfigurere oppsett mot UiBs e-post og kalender:
    Wildfire-oppsett-velg-exchange.png
  11. I bildet "Sett opp Exchange ActiveSync-konto", velg "Manuelt oppsett" for å konfigurere oppsett mot UiBs e-post og kalender:
    Wildfire-oppsett-manuelt-oppsett.png
  12. Konfigurer exchange-tilkoblingen ved å skrive inn følgende i feltene:
      • "E-postadresse": (Din fullstendige e-post-adresse)
      • "Serveradresse": kalender.uib.no
        • For studenter: egealfog.uib.no
      • "Domene": uib
      • "Brukernavn": (Ditt brukernavn)
        Wildfire-oppsett-exchange1.png
      • "Passord": (Ditt passord som du bruker ved pålogging til PC, kalender.uib.no osv.)
      • Feltet for "Denne serveren krever kryptert SSL-tilkobling" skal være krysset av!
        Wildfire-oppsett-exchange2.png
      • Trykk til slutt "Neste".
      • La alle feltene for hvilke elementer som skal synkroniseres være avkrysset. Trykk "Neste" igjen og vent mens telefonen kobler seg til og oppdaterer.
        Wildfire-oppsett-exchange3.png

Wildfire-oppsett-exchange3b.png
  1. Konfigurasjonen av Exchange er nå fullført, og du kommer tilbake til dialogskjermen der du velger hvilke kontoer du skal sette opp. Hvis du har andre kontoer du vil konfigurere (Gmail, UiB Unix-mail), klikker du på disse og oppgir riktige verdier. Klikk til slutt "Neste" for å gå videre.
    Wildfire-oppsett-velg-andre.png
  2. I neste bilde kan du velge å konfigurere tilkobling til sosiale nettverk (Facebook, Flickr, Twitter). Velg evt. disse og legg inn påloggingsdata. Klikk til slutt "Neste" for å gå videre.
    Wildfire-oppsett-sosiale-nettverk.png
  3. Det neste bildet avslutter oppsettprosedyren. Klikk på "Fullfør" for å avslutte.
    Wildfire-oppsett-fullfør.png

Telefonen er nå klar til bruk!

Om telefonen skulle bli stjålet eller komme på avveie, kan du også slette Exchange-data fra mobile enheter via kalender.uib.no.

Se også siden om mobil sikkerhet.

Koble til trådløst nettverk

Koble til EDUROAM trådløst nettverk på UiB

For bruk av trådløst nettverk på universitetsområdet anbefaler vi å bruke eduroam.

Bruksanvisning for tilkobling av telefonene til eduroam er beskrevet på siden om eduroam på HTC smarttelefon med Android.