Nullstilling av nettverksintillinger på Mac OS X

Fra ithjelp
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er en guide på hvordan man nullstiller og gjenoppretter nettverksinnstillingene til fabrikkformat. Dette innebærter at alle nettverksinnstillinger vil bli slettet, og det inkluderer ulike oppsett av trådløse nettverk inkludert VPN. Det anbefales grunnleggende kunnskaper innen data samt at en vet hvordan nettverk settes opp igjen etterpå.

Først og fremst er det nødvendig å lokalisere følgende mappe: "/Library/Preferences/SystemConfiguration/"


Det gjøres på følgende måte:


1. Åpne opp "Maskin" gjennom finder.

Nullstill1.png


2. Åpne harddisk for systemfiler.

Nullstill2.png


3. Åpne "Library" (eller "Bibliotek")

4. Åpne "Preferences" og så "SystemConfiguation"

5. Kopier filen med navn "preferences.plist" for å lage en backup av nåværende innstillinger.

Nullstill3.png


6. Slett den opprinnelige "preferences.plist"

7. Start datamaskinen på nytt så vil filen gjenopprettes med fabrikkinnstillinger.


Hvis du ønsker å ta tilbake de gamle innstillingene kan du slette den nylig opprettede filen og erstatte den med backupen av den opprinnelige.