Internet Explorer: søkemotorer

Fra IThjelp

Hvis du ikke vil bruke Bing som standard søkemotor for Windows Internet Explorer kan du velge en annen. Problemet for oss er at det ikke virker helt som det skal, siden vi er i Norge. Den største samlingen søkemotorer finner man ved å gå til galleriet for USA, ved å åpne denne siden i Internet Explorer. Du kan bruke søkefeltet på siden for å finne din favoritt.

Google som standard søkemotor

Mange ønsker kanskje å bruke Google som standard søkemotor. Dette kan man oppnå ved å følge oppskriten i dette avsnittet.

GoogleSearch1.png

  • Klikk på 'Add to Internet Explorer'

GoogleSearch2.png

  • Merk av for 'Make this my default search provider', og velg knappen 'Add'

Andre søkemotorer

Noen ganger kan det være nyttig å bruke flere verktøy for å finne informasjon. Her er en kort liste over andre søkemotorer du kan forsøke. De installeres enkelt ved å gå til denne siden med Internet Explorer, og søke dem frem med søkeverktøyet der.

Under følger en kort liste over noen verktøy som kan være verdt å forsøke.

DuckDuckGo

Dette er en søkemotor som forsøker å samle relevante treff og organisere dem bedre. Den samler også inn treff fra andre baser.

[http://duckduckgo.com/about.html Les om søkemotoren her.

Søk ved å gå til http://duckduckgo.com/

Wolfram|Alpha

Dette er en søkemotor der du kan skrive inn et spørsmål som den forsøker å svare på. Gå til nettsiden deres og formuler et spørsmål, så forsøker Wolfram|Alpha å svare. Det virker for tiden best med spørsmål på engelsk.

Prøv for eksempel å finne ut hvem som er konge i Norge ved å skrive inn 'who is king' i søkefeltet. Eller hva med å finne ut hvem som oppfant bilen? Skriv inn 'who invented the car' i søkefeltet. Legg merke til at søkemotoren gir deg en liten indikasjon på hvordan den kom frem til svaret like under søkefeltet på svar-siden.

Wolfram|Alpha har en egen side med eksempler på hvordan tjenesten kan brukes.

Bidra gjerne

Har du en favoritt blant søkemotorene? Skriv gjerne om den på denne siden.