Forskjellene på Skype og Skype for Business

Fra IThjelp


Viktig melding.gif Ikke oppdatert Denne siden er ikke oppdatert på lang tid, og kan inneholde utdatert informasjon eller feil. Oppdatert informasjon og brukerveiledninger for IT-tjenestene finnes i UiBhjelp (https://hjelp.uib.no).

Det er for tiden to ulike produkter som begge eies av Microsoft som har nesten likt navn: "Skype for Business" og "Skype". Denne situasjonen oppsto etter at Microsoft i 2011 kjøpte opp Skype, og deretter (i 2014) døpte om sitt eget produkt Lync til "Skype for Business".

De to programmene har en del lik funksjonalitet for brukeren; de kan begge brukes til direktemeldinger, telefon, videosamtale og gruppe-videomøter. Begge er tilgjengelig for de fleste pc-er, nettbrett og smarttelefoner.

Det er likevel noen viktige forskjeller mellom Skype og Skype for Business:

  • For å kunne bruke Skype, må du selv opprette en brukerkonto hos Skype/Microsoft.
  • I Skype går all kommunikasjon gjennom maskiner som kontrolleres av leverandøren (Microsoft). Det er ikke kjent nøyaktig hvordan kommunikasjonen overvåkes, men det viser seg f.eks. at nett-adresser som omtales i Skype-samtaler kort tid etter besøkes av Microsoft-eide maskiner. Skype for Business er ikke utsatt for slik overvåkning og er vesentlig sikrere.
  • Skype for Business er en del av Microsoft Office og knytter seg tett til Outlook/Exchange. Bl.a. er dine kontakter og kalender tilgjengelige for Skype for Business. Det gir muligheter for automatisk fraværsmarkering, møteinnkallinger, enklere framhenting av adresser og numre, osv.
  • Det er også andre tekniske forskjeller i f.eks. maksimalt antall deltakere i en konferanse


Viktig melding.gif Vi anbefaler å bruke Skype for Business og å unngå Skype på UiB!