Zotero

Fra ithjelp
Revisjon per 11. jan. 2011 kl. 09:41 av Nbofh (diskusjon | bidrag) (Ny side: == Hvorfor Zotero == Zotero er et verktøy for å organisere referanser og bruke disse i artikler og publikasjoner. UiB har som kjent volumlisenser for EndNote, og Reference Manager. Hvorf…)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en Tilbakemelding på denne siden?

Hvorfor Zotero

Zotero er et verktøy for å organisere referanser og bruke disse i artikler og publikasjoner. UiB har som kjent volumlisenser for EndNote, og Reference Manager. Hvorfor skal man da satse på et annet?

Jeg vil gi tre grunner til dette

  1. Zotero er fri programvare. Det betyr at man kan bruke Zotero også etter at man har avsluttet sine studier ved UiB, uten ekstra kostnad.
  2. Zotero virker med andre systemer for tekstbehandling uavhengig av platform, for eksempel OpenOffice.org, LaTeX og Microsoft Office. EndNote og Reference manager virker bare med MS Office, og ikke på Linux platform.
  3. Zotero har mulighet til å synkonisere referansebiblioteket mot en sentral server. UiB kan om ønskelig sette opp sin egen server.
  4. Zotero gir deg mulighet til å dele referansebiblioteket ditt med forskergruppen din. Dette er uvurderlig når man samarbeider om artikler.

Zotero kan hente referanser direkte fra BIBSYS, PubMed, og mange andre forskningsbaser. Det er et verktøy som lages av forskere for forskere, til felles beste.

Zotero er for tiden tilgjengelig som en utvidelse til Firefox. Snart kommer en ny versjon kalt Zotero Everywhere, som skal virke med Chrome, Safari og Internet Explorer, både på Linux/Unix, Mac og Windows.