Forskjell mellom versjoner av «Skrivebord.uib.no»

Linje 35: Linje 35:
  
  
Skrivebord.uib.no ligger Windows Server 2016. Denne versjonen har et grensesnitt som ligner veldig på Windows 10.  
+
Skrivebord.uib.no er en Windows Server 2016 og denne versjonen har et grensesnitt som ligner veldig på Windows 10. Husk å logge deg av når du er ferdig ved for eksempel å dobbeltklikke ikonet "Sign Out" som ligger på skrivebordet.
 
 
== For å logge deg ut av serveren så er det 2 metoder en kan gjøre dette på. ==
 
 
1. Trykke på "Sign out" ikonet som ligger på skrivebordet.
 
 
 
[[File:sign out ikon.png|40px]]
 
 
 
 
 
 
 
2. Trykk på Start. Trykk på pilen i venstre hjørnet for å komme til Start siden. Oppe i høyre hjørnet klikker du på navnet ditt. Du vil da kunne få opp valget med å "Sign out"
 
 
 
 
 
[[File:høyreklikk start.png|400px]]
 

Revisjonen fra 11. des. 2019 kl. 14:51

Skrivebord.uib.no er en av flere måter å jobbe hjemmefra mot UiBs IT-tjenester.

NB! Denne tjenesten er bare for ansatte, ikke for studenter.

Tjenesten gir tilgang til et Windows-skrivebord med blant annet Microsoft Office med Outlook, Word, Excel, PowerPoint. Noen Office-programmer kan også velges separat uten skrivebord.

Administrative systemer som likevel kjøres via terminalserver vil også kunne vere tilgjengelige. Disse vil kun fungere hvis du sitter på en maskin som har tilgang.

Du kan koble deg mot serveren ved hjelp av Remote Desktop Connection / Tilkobling til eksternt skrivebord eller fra mobile enheter

Alle ansatte kan logge på skrivebord.uib.no. (Fra sommeren 2014 kreves ikke lenger spesiell tilgang for dette.) Man logger på med Windows-konto i UIB-domenet, se veiledningene for detaljer:


Slik kobler du deg til Skrivebord.uib.no

Dersom du har problemer med eller spørsmål om denne tjenesten, kan du ta kontakt med BRITA.


Office 2016

Den nye serveren kjører Office 2016. Ta en kikk på denne linken for litt grunnleggende informasjon om denne versjonen: [ Microsoft Office 2016 Quick start]


Nytt grensesnitt på ny server

Skrivebord.uib.no er nå en Windows Server 2016 og denne versjonen har et grensesnitt som ligner veldig på Windows 10. Husk å logge deg av når du er ferdig ved for eksempel å dobbeltklikke ikonet "Sign Out" som ligger på skrivebordet.