Forskjell mellom versjoner av «Oppsett av e-post i Thunderbird»

m
m
Linje 32: Linje 32:
 
   '''Autentiseringsmetode''' Vanlig passord
 
   '''Autentiseringsmetode''' Vanlig passord
  
==Andre e-postkontoer i Thunderbird 3==
+
[[Fil:Thunderbird imap setup.png]]
 +
 
 +
==Andre e-postkontoer i Thunderbird ==
  
 
===GMail===
 
===GMail===

Revisjonen fra 25. nov. 2013 kl. 14:41

Denne guiden er ment for studenter og ansatte med UNIX mail (ALF). Ansatte med outlook/exchange-epost se her: Thunderbird_mot_Exchange_med_ExQuillaMozilla Thunderbird er fri programvare og kan lastes ned til privatdriftede Windows/Mac/Linux-maskiner herfra: [1] Programmet er tilgjengelig alle klientdriftede Windows og Linux maskiner og kan lastes ned fra Managed software update på klientdriftede MAC-maskiner.


På klientdriftede maskiner med windows kan en forsøke å kjøre Start -> All programs -> Support -> Reset Thunderbird og se om dette viker. På kliendriftede Linuxmaskiner finnes det også tilsvarende funksjonalitet. Dette finner man ved å søke på "Thunderbird" i Ubuntu Dash home (UIB Reset Thunderbird og UIB Configure Thunderbird).

 • Gå inn på menyen "Verktøy" og velg "Kontoinstillinger" (Kontoinstillingene ligger under menyen "Rediger" i Linux).
 • Trykk på knappen "Kontohandlinger og velg "Legg til e-postkonto".
 • Fyll ut feltene med ditt navn, e-postadresse: (for eksempel abc123@student.uib.no for studenter eller abc123@adm.uib.no for ansatte (bytt ut adm med ditt tilsvarende avdeling f.eks ii, med, bio, ift, geo...osv).
 • Trykk fortsett.

Thunderbird søker så etter tjenerinstillinger. Det vil ofte fungere og bare velge "Opprett konto", men det er likevel noen valg som kan være fordel å sette manuelt. For eksempel kan det være en fordel å stille på valgene under "Synkronisering og lagring" for å unngå at programmet bruker for mye lagringsplass. Bruken av lagringsplass kan begrenses ved å bare synkronisere de nyeste meldingene eller ikke å laste ned store meldinger. Disse valgene er spesielt viktig å sette på UIB-pcer med begrenset lagring til hver bruker. For eksempel kan disse verdiene settes til "Synkroniser med de nyeste 100 dager" og "Ikke last ned meldinger større enn 150KB"


 • Trykk OK og kontoen skal bli opprettet.

Hvis det kommer opp noen feil med kontoinstillingene eller passord, gå inn igjen på kontoinstillingene og sjekk at følgende verdier er riktige:

Under Tjenerinstillinger:

 Tjenernavn imap.uib.no eller imap.student.uib.no
 Brukernavn abc123 (bytt ut med ditt eget tilsvarende)
 Port    143
 Tilkoblingssikkerhet STARTTLS
 Autentiseringsmetode Vanlig passord

Thunderbird imap setup.png

Andre e-postkontoer i Thunderbird

GMail

Legg til e-postkonto på samme måte som beskrevet over. Skriv inn: (ditt brukernavn)@gmail.com og ditt passord og thunderbird skal automatisk finne de riktige serverinnstillingene. Også her er det viktig å tenke på problemstillingene forbundet med synkronisering og lagring som beskrevet over.