Forskjell mellom versjoner av «Microsoft Office»

m (lagt til info og lenke om office 365 til studenter)
m
 
(7 mellomliggende revisjoner av 5 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{BRA}}
+
'''Microsoft Office''' er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.
{{BRS}}
 
  
Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB. Avtalen inkluderer også rett til en hjemmekopi for alle ansatte ([[#Office hjemme for ansatte|se under]]).
+
Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via [[Office 365]] og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner
  
Studenter kan kan laste ned MS Office gratis via [[Office_365]]
+
Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke [[Office 365]] online via nettleser eller gratisalternativet [[LibreOffice]]. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.
  
Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. I dette tilfelle kan gratisalternativet [[OpenOffice]] eller [[LibreOffice]] være et alternativ. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.
+
Du kan lese mer om MS Office på [https://products.office.com/nb-no/home Microsoft sine sider]. Microsoft tilbyr også [http://office.microsoft.com/nb-no/support/ hjelp og veiledning for bruk av Office].  
 
 
Du kan lese mer om MS Office på [http://office.microsoft.com/nb-no/suites/FX101677751044.aspx Microsoft sine sider]. Microsoft tilbyr også [http://office.microsoft.com/nb-no/support/ hjelp og veiledning for bruk av Office].  
 
  
  
Linje 25: Linje 22:
  
  
== Office hjemme for ansatte ==
 
 
Dersom en har behov for Microsoft Office på privat PC til jobbrelatert bruk, kan en opprette en sak via bs.uib.no.  Lisensen er bare gyldig så lenge en er ansatt ved UiB. Programmet må avinstalleres den dagen en eventuelt slutter ved UiB. Lisensen er personlig og en kan ikke brukes av andre. Tilsvarende tilbyr vi også oppgraderingslisens til nyeste Windows operativsystem. Samme lisensregler gjelder for denne lisens. Selve installasjon av MS Office (og eventuell Windows oppgradering) må en ordne på egen hånd ettersom det er snakk om private maskiner med privat oppsett. Spesielt oppgradering av MS Windows kan være omfattende og anbefales ikke  så sant en ikke har spesielle behov (krever litt kompetanse).
 
  
 
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]

Nåværende revisjon fra 7. nov. 2019 kl. 14:19

Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.

Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via Office 365 og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner

Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke Office 365 online via nettleser eller gratisalternativet LibreOffice. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.

Du kan lese mer om MS Office på Microsoft sine sider. Microsoft tilbyr også hjelp og veiledning for bruk av Office.


Produsent

Microsoft


Leverandør

Inmeta Crayon


Bestilling

For bruk på UiBs Klientdriftede maskiner med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.