Forskjell mellom versjoner av «Microsoft Office»

m
m
 
(10 mellomliggende revisjoner av 6 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{BRA}}
+
'''Microsoft Office''' er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.
{{BRS}}
 
  
Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB. Avtalen inkluderer også rett til en hjemmekopi for alle ansatte ([[#Office hjemme for ansatte|se under]]).
+
Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via [[Office 365]] og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner
  
Studenter kan kjøpe studentversjon av programmet hos forhandler av Microsoft Office programvare (Studia, komplett, Elkjøp med flere) (Tidligere tjeneste studentlisens.no er dessverre ikke tilgjengelig lenger).
+
Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke [[Office 365]] online via nettleser eller gratisalternativet [[LibreOffice]]. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.
  
Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. I dette tilfelle kan gratisalternativet [[OpenOffice]] eller [[LibreOffice]] være et alternativ. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.
+
Du kan lese mer om MS Office på [https://products.office.com/nb-no/home Microsoft sine sider]. Microsoft tilbyr også [http://office.microsoft.com/nb-no/support/ hjelp og veiledning for bruk av Office].  
 
 
Du kan lese mer om MS Office på [http://office.microsoft.com/nb-no/suites/FX101677751044.aspx Microsoft sine sider]. Microsoft tilbyr også [http://office.microsoft.com/nb-no/support/ hjelp og veiledning for bruk av Office].  
 
  
  
Linje 22: Linje 19:
 
For bruk på UiBs [[Klientdriftede maskiner]] med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.
 
For bruk på UiBs [[Klientdriftede maskiner]] med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.
  
Studenter kan bestille programmet til reduserte priser via http://studentlisens.no/.
 
  
  
== Office hjemme for ansatte ==
 
  
'''Vi jobber med en ny løsning for Office og Windows oppgradering for UiB sine ansatte (en egen nedlastingstjeneste). I mellomtiden har vi ikke noe å tilby. Vi antar at ny løsning er på plass i begynnelsen av 2014. Vi kommer tilbake med mer info her etterhvert som tjenesten er klar. Mac-brukere kan få tilgang til Office via https://tjinfo.uib.no/program. Eventuelt kan Mac-brukere låne installasjons dvd ved at en kontakter oss via https://bs.uib.no/ '''
 
  
 
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]

Nåværende revisjon fra 7. nov. 2019 kl. 14:19

Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.

Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via Office 365 og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner

Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke Office 365 online via nettleser eller gratisalternativet LibreOffice. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.

Du kan lese mer om MS Office på Microsoft sine sider. Microsoft tilbyr også hjelp og veiledning for bruk av Office.


Produsent

Microsoft


Leverandør

Inmeta Crayon


Bestilling

For bruk på UiBs Klientdriftede maskiner med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.