Forskjell mellom versjoner av «Java sikkerhet»

(Endra kategori frå "Sikkerhet" (ikkje oppretta) til IT-sikkerhet.. (Fjerna samtidig overflødig duplisert kategorimerking) Endra boksen til finare design)
(Endra kategori frå Brukerstøtte til Bruksanvisninger. La også til Firefox og Internet Explorer)
 
Linje 20: Linje 20:
 
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 
[[Kategori:Vevtjenester]]
 
[[Kategori:Vevtjenester]]
[[Kategori:Brukerstøtte]]
+
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 +
[[Kategori:Internet Explorer]]
 +
[[Kategori:Firefox]]

Nåværende revisjon fra 23. jan. 2013 kl. 15:08

Det er stadig sikkerhetsproblemer med Java. Det vil derfor være best å unngå bruk av Java så langt som mulig. IT-avdelingens generelle anbefaling er:

  1. SLÅ AV JAVA i den nettleseren du bruker til daglig! (Oppskrift på hvordan du gjør dette for ulike nettlesere kan f.eks. leses her
  2. Hvis du må bruke en side/tjeneste som KREVER Java, åpne denne i en annen nettleser der du ikke har slått av Java. Ikke åpne andre sider/faner i denne nettleseren.
  3. Ikke last ned, installer eller aksepter tilbud om Java-oppdateringer selv. Mange av oppdateringene som er tilgjengelig på Internett er falske. På UiB-PC-er vil IT-avdelingen sørge for at beste tilgjengelige Java-versjon til en hver tid er installert.

Alle UiB-PCer har to nettlesere, Internet Explorer og Firefox. Du kan selv velge hvilken av disse du vil slå av Java i og hvilken du vil bruke til sider/tjenester som krever Java.


Javas egen versjonssjekk sjekker om nyeste versjon er installert, men er ikke noen bekreftelse på at denne er fri for sikkerhetshull.