Hva er mitt hjemmeområde

Revisjon per 18. jan. 2012 kl. 17:20 av Edpjm (diskusjon | bidrag) (La først og fremst til litt mer om hjemmeområde på Windows. Fjernet duplisert kategorisering)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?


Alle studenter og ansatte har et hjemmeområde for lagring av informasjon på en tjenermaskin. Navnene på serverne tilsvarer navn på stasjoner på Bergensbanen.

For å finne ut hvilken server ditt hjemmeområde er på, logger du på bs.uib.no og sjekker hvilket "stasjonsnavn" som står under navnet ditt oppe i venstre hjørne på siden.

HjemmeBS.png

Du må vite "stasjonsnavnet" dersom du vil koble til hjemmeområdet ditt via en vpn-forbindelse. Når du logger på en klientdriftet UiB-maskin med Windows eller Linux, får du automatisk dette hjemmeområdet.

Hjemmeområde på Windows?

Noen ansatte har i tillegg et hjemmeområde på en Windows-tjenermaskin. På en klientdriftet Windows-pc er dette da gjerne koblet opp som primært hjemmeområde for din brukerkonto. Trenger du stien for dette hjemmeområdet, kan du i Windows utforsker finne menyen Verktøy -> Koble til nettverksstasjon... (Tools - Map network drive...) Primært hjemmeområde skal der være koblet til O:\. Det andre hjemmeområdet ditt kan da kobles opp i tillegg på en annen bokstav.


Se også

Oppkobling mot hjemmeområde

Lagring og backup