Forskjell mellom versjoner av «ArcGIS»

Fra ithjelp
Hopp til: navigasjon, søk
(ArcGIS programvare ved UiB: Oppdatert lenke til hjelpesiden for versjon 10)
(ArcGIS programvare ved UiB: Endret en del på rekkefølgen + at jeg har tatt vekk info om student dvd da en kan laste det ned fra tjinfo.)
Linje 10: Linje 10:
 
== ArcGIS programvare ved UiB ==
 
== ArcGIS programvare ved UiB ==
  
UiB har en avtale for bruk av GIS-programvare som dekker alle universitetets ansatte og studenter. Geografiske informasjonsystemer (GIS) har anvendelse innenfor de fleste fagdisipliner der stedfestet informasjon skal analyseres. Avtalen er inngått med Geodata AS og dekker all programvare fra ESRI, som er verdensledende innen GIS.
+
UiB har inngått en avtale som gjør at ansatte og studenter ved UiB kan benytte ArcGIS i undervisning og oppgaveløsning.  
  
 +
Maskiner som driftes sentralt kan få en standardpakke installert ved henvendelse til IT-avdelingen ([https://bs.uib.no/ https://bs.uib.no] / tlf. (555) 84700). Denne pakken krever at maskinen er tilkoblet UiB nett, enten via kabel eller vpn. Dersom en skal installere Arcgis på pc som skal brukes uten å være på nett, må programmet installeres manuelt.
  
Windows og flere Unix-plattformer kan bruke programvaren. ArcSDE og ArcIMS installeres også på server og driftes av databasegruppen til IT-avdelingen. Maskiner som driftes sentralt kan få en standardpakke installert ved henvendelse til sin brukerstøtte. Dersom en skal installere Arcgis på pc som skal brukes uten å være på nett må programmet installeres manuelt. I tillegg må det genereres en lisensfil for den maskin som skal ha dette installert (enkelte bruker fremdeles usb-dongler i disse tilfeller).
 
  
 +
For manuell installasjon kan programvaren lastes ned fra https://tjinfo.uib.no/program (forutsetter blant annet at en har administratorrettigheter på maskinen). Merk at det er egen nedlasting for studenter og ansatte. Ansattversjonen krever en standard lisensfil (varer ut året) mens studentversjonen krever en unik lisenskode per installasjon (varer i et år fra aktivering). Lisensfil eller kode får en ved å henvende seg til IT-avdelingen ([https://bs.uib.no/ https://bs.uib.no] / tlf. (555) 84700).
  
Ta kontakt med IT-avdelingen dersom en ønsker installasjon av Arcgis ([https://bs.uib.no/ https://bs.uib.no] / tlf. (555) 84700).
 
  
 +
== Spatial Analyst Tool (student installasjonen) ==
 +
 +
For å aktivisere Spatial Analyst Tool i installasjonen følger du denne [http://help.arcgis.com/en/arcgisdesktop/10.0/help/index.html#//00r90000001w000000 hjelpesiden]. Om nødvendig gå gjennom Desktop Administrator registration sekvensen en gang til og huke av det du trenger.
  
Dersom en trenger manuell installasjon for bruk uten internett må en i tillegg oppgi maskinens mac-adresse og hostname for at vi skal kunne generere lisensfil. Se mer informasjon i lenken under for denne type installasjon:
 
  
  
[[media:ArcgiskeylessW7.pdf‎|ArcgiskeylessW7.pdf‎]]
+
== Generell info ==
 
+
 
+
Geografiske informasjonsystemer (GIS) har anvendelse innenfor de fleste fagdisipliner der stedfestet informasjon skal analyseres. Avtalen er inngått med Geodata AS og dekker all programvare fra ESRI, som er verdensledende innen GIS. Avtalen inkluderer også rettigheter for brukere på UiB til å generere kart av N50-grunnlaget som kan publiseres på UiBs vevsider på serveren [http://www.uib.no/ www.uib.no]. Det understrekes at kart fra leverandør ikke skal kunne lastes ned fra UiBs vev. Publisering av kartdata på vev skal meldes til Ugland ITgroup.
Vi har også såkalte engangs CD-er som varer i et år (hovedsaklig ment for studenter). CD kan hentes hos [[https://it.uib.no/Brukerst%C3%B8tte_for_studenter PC-vakten på SV]] eller på IT-avdelingen (Stein Rokkans hus, 4.etasje). Husk studentkort og gyldig semesterkort for å legitimere deg!
 
 
 
For å aktivisere Spatial Analyst Tool i installasjonen fra engangs-CDen følger du denne [http://help.arcgis.com/en/arcgisdesktop/10.0/help/index.html#//00r90000001w000000 hjelpesiden]. Om nødvendig gå gjennom Desktop Administrator registration sekvensen en gang til og huke av det du trenger.
 
 
 
 
 
Avtalen inkluderer også rettigheter for brukere på UiB til å generere kart av N50-grunnlaget som kan publiseres på UiBs vevsider på serveren [http://www.uib.no/ www.uib.no]. Det understrekes at kart fra leverandør ikke skal kunne lastes ned fra UiBs vev. Publisering av kartdata på vev skal meldes til Ugland ITgroup.
 
  
 +
Windows og flere Unix-plattformer kan bruke programvaren. ArcSDE og ArcIMS installeres også på server og driftes av databasegruppen til IT-avdelingen.
 
{{BRA}}
 
{{BRA}}
  

Revisjonen fra 23. jan. 2013 kl. 16:26

Produsent

ESRI

Leverandør

Geodata AS

ArcGIS programvare ved UiB

UiB har inngått en avtale som gjør at ansatte og studenter ved UiB kan benytte ArcGIS i undervisning og oppgaveløsning.

Maskiner som driftes sentralt kan få en standardpakke installert ved henvendelse til IT-avdelingen (https://bs.uib.no / tlf. (555) 84700). Denne pakken krever at maskinen er tilkoblet UiB nett, enten via kabel eller vpn. Dersom en skal installere Arcgis på pc som skal brukes uten å være på nett, må programmet installeres manuelt.


For manuell installasjon kan programvaren lastes ned fra https://tjinfo.uib.no/program (forutsetter blant annet at en har administratorrettigheter på maskinen). Merk at det er egen nedlasting for studenter og ansatte. Ansattversjonen krever en standard lisensfil (varer ut året) mens studentversjonen krever en unik lisenskode per installasjon (varer i et år fra aktivering). Lisensfil eller kode får en ved å henvende seg til IT-avdelingen (https://bs.uib.no / tlf. (555) 84700).


Spatial Analyst Tool (student installasjonen)

For å aktivisere Spatial Analyst Tool i installasjonen følger du denne hjelpesiden. Om nødvendig gå gjennom Desktop Administrator registration sekvensen en gang til og huke av det du trenger.


Generell info

Geografiske informasjonsystemer (GIS) har anvendelse innenfor de fleste fagdisipliner der stedfestet informasjon skal analyseres. Avtalen er inngått med Geodata AS og dekker all programvare fra ESRI, som er verdensledende innen GIS. Avtalen inkluderer også rettigheter for brukere på UiB til å generere kart av N50-grunnlaget som kan publiseres på UiBs vevsider på serveren www.uib.no. Det understrekes at kart fra leverandør ikke skal kunne lastes ned fra UiBs vev. Publisering av kartdata på vev skal meldes til Ugland ITgroup.

Windows og flere Unix-plattformer kan bruke programvaren. ArcSDE og ArcIMS installeres også på server og driftes av databasegruppen til IT-avdelingen.