Overføring av innhold fra gammel mobiltelefon

Fra ithjelp
Hopp til: navigasjon, søk


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en Tilbakemelding på denne siden?

Generelt

Når man har fått ny mobiltelefon kan det være greit å få med seg noe av innholdet fra den gamle telefonen over på den nye.

E-post (fra UiB, Gmail) ligger ikke på selve telefonen, og trenger dermed ikke å kopieres over. Det samme gjelder filer som er lagret i skytjenester som OneDrive, Dropbox o.l.
Bilde: Colourbox

Tekstmeldinger ligger gjerne lokalt på telefonen, og i noen tilfeller er det ønskelig å få disse overført til ny telefon.

IT-avdelingen har ikke anledning til å overføre innhold (herunder data, kontakter og tekstmeldinger) fra gammel telefon til ny.

Apple-telefoner (iPhone) kan enkelt sikkerhetskopieres ved hjelp av iTunes eller ved å bruke iCloud. Etter å ha fått ny telefon, lastes hele den gamle telefonens innhold ned igjen til den nye enheten.

For Android-telefoner gjøres dette på en litt annen måte, og du bør bruke produsentenes egne apper og programmer for å sørge for at kopieringen går greit.


Produsentenes veiledninger

Under finnes lenker til produsentenes egne anvisninger for overføring av data fra gammel til ny telefon. NB All bruk av denne programvaren skjer på eget anvsar! IT-avdelingen kan ikke holdes ansvarlig for evt. tap av data eller innhold som følger av bruk av programvaren det linkes til. UiB har ikke kontroll over eksterne nettsider.

Merk: Flere av verktøyene listet over kan også brukes om hverandre. Eksempel: Du går fra Samsung telefon til Sony. Da trenger du Sony sitt verktøy. Har du hatt en Android-telefon tidligere, men nå går over til Apple iPhone, følger du denne guiden.